Sunt născută în 1982, în Bucureşti şi de la maternitatea Polizu m-au adus ai mei în garsoniera de la etajul patru al blocului din Bulevardul Tineretului, vis-a-vis de Palatul Pionierior şi Şoimilor Patriei. Tatălui meu nu îi repartizau o casă mai mare pentru că nu era membru de partid.
Am avut prietenă în copilărie o doamnă de 70 de ani, vecina noastră de palier, o moștenitoare a cărei fabuloasă avere a fost confiscată de partidul comunist. Pe prietena mea o chema Gill, fusese educată la Paris. Mi-a fost cumva bunică, bonă, educatoare de bune maniere şi, cum am spus, prietena mea din copilărie. Am o mamă foarte frumoasă pe care o admir şi o studiez probabil de când am deschis ochii, dar şi doamna Gill era superbă.
Îşi chema prietenele la cafea, iar eu eram artistul lor, într-o bucătărie cu pereții afumați, cu două fotolii vechi tapițate cu flori mari, o masă rotundă şi o canapea.
După ce aşezam noi două masa, cu atenție la detalii şi recapitulam bunele maniere la dejun, doamna Gill îmi oferea un scăunel, scena pe care mă urcam şi recitam poezie şi teatru pentru invitate. Cu spatele drept, bărbia sus, mişcare de mâini şi voce de piept. Am învățat cu doamna Gill Luceafărul la 4 ani, iar pe Caragiale îl visam până la şcoală. În timpul recitalului, Gill, aşezată picior peste picior, cu glezna zveltă la vedere, murmura cu buzele fiecare vers, fiecare replică, cu ochii la mine pentru încurajare. Era sufleorul meu.
Îmi aduc bine şi clar aminte cum o studiam pe Gill. Era slabă, longilină, cu sâni mici, gâtul lung şi pielea pătată de soare şi de vârstă. Tenul însă era încă frumos, fruntea înaltă, nasul uşor acvilin, sprâncenele conturate şi ochi migdalați. Îmbrăca rochii cu talie strânsă, care cădeau uşor pe corp, cu un decolteu în v. Unghiile şi buzele erau roşii în fiecare zi şi forma numerele de telefon cu unghia stiletto a arătătorului.
Fusese în tinerețe una din iubirile prințului Rațiu (sau prințul a fost una din iubirile ei), ştiu asta pentru că a plâns în genunchi în fața televizorului când a aterizat prințul în ‘90 şi a spus: “iubitul meu frumos, am crezut că mor şi nu-ți mai văd ochii” !
Pentru că am avut ocazia să cresc cu două femei frumoase, una extrem de tânără şi una trecută de mult de prima tinerețe, voi rămâne veşnic îndrăgostită de frumusețe.
Și pentru că amândouă erau frumoase natural, voi fi întotdeauna în căutarea naturalului, pentru că s-au imprimat aceste gusturi în neuronii şi în inima mea.
Îmi place cochetăria feminină, îmi plac coafurile atent pieptănate, taliile subțiri, sânii conturați, buzele pline, ochii migdalați şi sandalele cu toc.
Aşa cum observam detaliile doamnei Gill, îmi observ şi pacientele. De multe ori cu aceeaşi admirație, pentru că eu admir și sufletele şi poveştile din spatele chipurilor.
Dacă la masa rotundă observam diferețele între mânuța mea şi mâna cu degete lungi a doamnei Gill, între părul meu cu bucle şi părul negru cu fir drept al dumneaei, la mine în cabinet studiez în timpul unei conversații detaliile anatomice ale pacienților mei. Îmi place naturalul lor şi decid să retuşez ceva cu respect pentru trăsăturile naturale.
Mereu TU este un program dedicat femeilor cu personalitate, aşa ca doamna Gill, aşa ca mama mea, aşa ca mine, femei ale căror trăsături naturale superbe merită să fie puse în valoare şi reîmprospătate pentru un aspect impecabil.
Mereu TU este despre strălucirea tenului, armonia trăsăturilor, roşul buzelor, profilul nasului şi parfumul fiecărei doamne.
Mereu TU în chirurgia estetică înseamnă operații cu măsurători precise pentru un rezultat care mimează naturalul, fie că vorbim despre sâni, despre nas sau despre facelift.
Rezultatul trebuie să fii TU. Mereu TU.
Dr. Nico Ferariu
Medic Specialist Chirurgie Plastică,
Estetică și Microchirurgie Reconstructivă
Fondatoarea Soma Clinic
(actualmente Soma Clinic by NORD)