Dr. Nicoleta Ferariu: Efectele care mimează naturalul sunt exact ceea ce ne dorim în estetica medicală 

Tratamentul cu Botox este unul injectabil, ce se efectuează în cabinetul de dermatologie sau de chirurgie estetică. Eu încep prin a desena o «hartă» cu ajutorul unui creion dermatologic, pe care urmează să o injectez. Îmi rog pacienta să facă mișcări de mimică, să înțeleg exact care sunt punctele unde trebuie să administrăm soluția, astfel încât rezultatul să fie unul uniform, să fie un rezultat care mimează cât mai mult aspectul natural, fără să obținem acel efect de înghețare, pe care nu și-l dorește nimeni și care, de fapt, este, dacă vreți, primul motiv pentru care pacienților le este frică de tratamentul botox.”, a afirmat Dr. Nicoleta Ferariu, medic specialist Chirurgie plastică, Estetică și Microchirurgie reconstructivă, în cadrul webinarului „De ce mi-e frică de botox?”, al doilea din cadrul Programului Mereu TU, desfășurat în data de 18 iunie.

Dr. Ferariu, împreună cu Izabela Marinescu, jurnalist TVR si moderatoarea întâlnirii, a explicat cum botoxul poate accentua trăsături naturale, păstrând autenticitatea fiecărei persoane:

„Am grijă să așez în colțul sprâncenei naturale un punct de botox astfel încât sprânceana să se ridice într-un aspect natural dinspre coadă, nu exagerat, pentru că nu se ridică mai mult de un milimetru, să nu confundăm cu lifting-ul de sprânceană”, a continuat dr. Ferariu, accentuând importanța acordată sublinierii trăsăturilor naturale ale clientelor sale. 

Medicul specialist menționează că în momentul în care se întrerupe tratamentul Botox, mimica feței va fi identică cu mimica dinaintea începerii tratamentului. 

Există studii care au arătat că, pentru ridurile de încruntare, tratamentul botox a avut și efect psihologic pozitiv.

„Acest tratament este aprobat și pentru afecțiuni neurologice, însă tratamentul pe care îl aplic eu, este pur în scop estetic”, subliniază Dr. Ferariu.  

„Există studii făcute de Societatea Americană de Chirurgie Estetică, care au arătat că la pacienții cu simptome de depresie, care efectuează tratament injectabil botox la nivelul glabelei, apar efecte de stare de bine, pentru că se întrerupe un circuit. Botoxul blochează temporar eliberarea neurotransmițătorilor, substanțe care se eliberează atunci când pacienții stau încruntați. Prin intermediul acestor substanțe se transmit anumite inpulsuri către creier. Spre exemplu, atunci când pacientul stă încruntat, în mod voluntar, la nivelul sistemului nervos se dă o comandă și apare o sinapsă între nerv și mușchi. După cum menționam, botoxul poate bloca această acțiune, iar eficacitatea tratamentului  se poate observa de la 8 luni până la un an după injectare”, explică medicul. 

Efectul subtil este cel mai greu de obținut!

Medicul specialist Chirurgie plastică, Estetică și Microchirurgie reconstructivă susține frumusețea naturală în intervențiile estetice: „Din punctul meu de vedere, efectele care mimează naturalul și efectele subtile sunt exact ceea ce ne dorim cel mai mult. De fiecare dată, îmi sfătuiesc pacienții, și la tratamente de tip botox sau de tip filler și la operații estetice, să păstreze un aspect armonios, care mimează natural. Astfel, atunci când se privesc în oglindă să nu aibă impresia că se uită altcineva la ei.” 

„Cu precauție și cu o indicație corectă, respectând normele de siguranță și cantitățile și substanțele recomandate de societățile acreditate, putem să ne bucurăm de acest tratament, care, în momentul de față, este cel mai frecvent tratament efectuat la nivel mondial”, conchide Dr. Nicoleta Ferariu. 

*** 

Webinarul De ce mi-e frică de botox? este al doilea din cadrul Programului Mereu TU și a fost dezvoltat la inițiativa și cu suportul Soma Clinic by NORD. 

Management webinar De ce mi-e frică de botox?: Oameni și Companii.ro.  

Promovare webinar: EventsMax.ro

Soma Clinic by NORD este parte a NORD – Grupul Medical Provita. NORD este un grup de centre medicale de excelență din București. În decembrie 2023, a fost inaugurat în zona Pipera din București, noul spital construit de Grupul Nord (anterior cunoscut sub numele de Provita). Grupul NORD mai deține un spital în Capitală, unul în Pitești, mai multe centre și laboratoare medicale, dar şi o clinică în Suceava.