Dr. Nicoleta Ferariu:  Dacă promovăm exagerări, ne îndepărtăm de această minunată artă a medicinei, care este chirurgia estetică 

Naturalul este așa cum ne-a lăsat pe noi Dumnezeu și cum ne-a născut mama noastră, însă, cu ajutorul tratamentelor de rejuvenare sau cu ajutorul operațiilor estetice, putem obține o îmbunătățire la nivelul feței sau la nivelul corpului, mimând un aspect natural. Programul Mereu TU pornește de la această idee, anume, de a ne păstra frumusețea naturală, chiar dacă există ajustări și îmbunătățiri, pentru că, de fapt, estetica este ce putem obține mai frumos cu ceea ce avem noi. Aceasta este declarația dată de Dr. Nicoleta Ferariu, Medic Specialist Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă, fondatoarea Soma Clinic (actualmente Soma Clinic by Nord), în cadrul webinarului „Naturalul în estetica medicală”, primul webinar din Programul Mereu TU, care a deschis seria întâlnirilor periodice (atât fizice, cât și online) pe teme de chirurgie estetică și estetică medicală. 

„Putem informa publicul în legătură cu faptul că estetica și chirurgia estetică nu își propun să exagereze, pentru că atunci pierdem ce înseamnă estetică. Estetica înseamnă frumos, înseamnă armonios, înseamnă artă. Dacă încercăm să promovăm exagerări, ne depărtăm de tot ceea ce este frumos și armonios și ne îndepărtăm de această minunată artă a medicinei, care este chirurgia estetică”, a completat Dr. Ferariu. 

„În timpul consultului medical, îmi place să îmi observ interlocutorul” 

„La fel ca în orice specialitate medicală și chirurgicală și în estetică vorbim de consultul medical, nu ne îndepărtăm de zona medicală.În timpul consultului, îmi place să las pacientul să discute, caut subiecte comune, iar în tot acest timp, dacă vorbim de esteticul feței, îmi place să îmi observ interlocutorul. În timpul observațiilor notez simetrii ale feței, notez riduri acolo unde există, notez sagging-ul (este momentul acela în care mandibula nu mai este perfect conturată și fermă, iar partea obrazului începe să fie căzută peste linia mandibulară).” explică Dr. Nico Ferariu, 

Medicul specialist mai afirmă că în timpul consultului observă și aspectul tenului: „Este foarte important și care este aspectul tenului, cum arată pielea pacientului. Abia după această evaluare, îi pun pacientului în față o oglindă și îl întreb ce anume îl deranjează. Pe mine mă interesează ce anume observă în fiecare dimineață când se uită în oglindă și cumva nu-i place sau nu-i mai place. După această evaluare, după ce înțeleg ce anume îl deranjează sau ce anume a început să nu-i mai placă pacientului sau pacientei pe care o am în față, abia atunci începem să facem un plan. 

Comunicarea este cheia succesului 

Comunicarea este necesară și influențează succesul intervențiilor estetice: „În această comunicare preoperatorie sau preintervențională între medic și pacient stă toată cheia succesului, unde încrederea trebuie să fie de ambele părți. Pacientul trebuie să aibă încredere în medicul respectiv, dar și medicul trebuie să aibă încredere că pacientul îi va respecta indicațiile.” 

„Este important ca medicul să vadă aspectul postoperator la timpul pe care îl indică, astfel încât să înțeleagă dacă ceva nu merge bine postoperator, chiar și la 1-2 ani. Acest aspect îl ajută să înțeleagă care a fost momentul de când lucrurile au început să nu mai meargă bine. Din punctul meu de vedere, comunicarea este cheia.” 

Medicul a precizat că tratamentele estetice, de rejuvenare, nu se fac o dată în viață, se repetă: „…chiar dacă noi păstrăm aspectul natural, de fapt ne luptăm cu natura vieții”. 

În continuare, Dr. Ferariu a explicat importanța prevenției: „Dacă eu încep să injectez botox, atunci când abia începe să se formeze acest rid, undeva până în 30 de ani, atunci, cu siguranță, el nu se va vedea adâncit cu timpul, dar, dacă prima oară când eu fac acest tratament am 50 de ani, el nu se va șterge. Ridul se va ameliora, se va vedea mai puțin decât s-a văzut înainte, dar nu va dispărea. 

„Insist foarte mult și le spun pacienților că intervențiile estetice nu țin loc de dietă, nu țin loc de sport, nu țin loc de un regim de viață sănătos,. Dacă mă îngraș, dacă slăbesc, dacă am variații mari în greutate, automat rezultatul pe care l-am obținut în urma unei operații nu se poate păstra”, a concluzionat Dr. Nicoleta Ferariu.  

 — 

Webinarul Naturalul în estetica medicală a fost organizat în cadrul platformei EventsMax.ro, cu sprijinul Soma Clinic by NORD

EventsMax.ro este un produs Oameni și Companii

„Mereu TU” este un program dedicat în întregime frumuseții autentice și naturale! 

Programul promovează abordarea personalizată a chirurgiei estetice și esteticii medicale, înțelegând că fiecare persoană este unică și are propriile sale trăsături, nevoi și dorințe. 

Cu o abordare holistă și orientată către siguranță și calitate, programul „Mereu TU”, va explora constant  frumusețea într-un mod natural și autentic, demontând în același timp tendințele care pot să ne îndepărteze de această direcție.